15 éves garancia,
ablakokra 30% kedvezmény, burkolókeretre és tartozékokra 20% Különleges minőség

A tetőtéri ablakok kiválasztása:

1. Méretkiválasztás. A katalógusban megadott méretek az ablaktok külső méretére vonatkoznak, a méret megadásának sorrendje: szélesség x magasság. A hazai szabvány szerinti szarufa kiosztás (80 cm) közé, 74cm-es szélességig építhetők be a tetőtéri ablakok! A nagyobb méretek szarufakiváltással építhetők be.
Bővebben a méretkiválasztásról2. A tetőtéri ablakok anyagának a kiválasztása: fából és műanyagból készülnek. A fa ablakokat tetőtéri szobákba, előterekbe stb. ajánljuk, ahol a levegő normál páratartalmú, a fa ablakok H jellel vannak jelölve (pl.R45H), míg a műanyag ablakokat a magas páratartalmú helyiségekbe, pl. fürdőszobába ajánljuk, a műanyag ablakok "K" jellel jelöltek (pl. R45K). A Roto műanyag tetőtéri ablakkeretek speciális műanyag profilból készülnek, szemben más gyártók termékeivel, azok általában csak műanyag fóliával bevont termékek!

3. Ablakszigetelés. A szigeteletlen tetőterekbe elegendő lehet hőszigetelő csomag nélküli kivitel is, de fűtött terekbe kizárólag a hőszigetelő csomaggal ellátott ablakokat javasoljuk beépíteni, ezek "WD" jelű termékek. Ha "WD" jelű terméket választunk, akkor a beépítő keretnél is "WD" jelűt kell választani!

4. Az ablak forgáspontjának a kiválasztása: a: középen vagy hagyományosan nyíló ablakok az R4/R6 típusok, b: a speciálisan billenő (eltolt forgásponttal rendelkező )ablakok az R7 típusok, c: a felnyíló ablakok R8 típussal jelölt termékek. A forgáspontokról bővebben a termékismertető 3. oldalán olvashatnak!Példa egy tetőtéri ablak kiválasztására, leírására: 1db 74cm széles, 118cm magas középen billenő (forduló) fából készült tetőablak hőszigetelő csomaggal (fűtött térbe való): 1db 74x118 R45H WD fából.

A beépítő keret kiválasztásának szempontjai:

1. A tető héjalásának megfelelő típusok: profilos tetőcseréphez, 5cm-es profil magasságig: "ZIE" típust kell választani,

2. A sík pl. pala vagy bádogfedéshez: "SDS" típust kell választani,

3. Az 5cm-nél magasabb profilú tetőcserepek esetében a "HZI" típust kell kiválasztani.

4. A kiválasztásnál meg kell határozni, hogy a beépítendő ablakok egyenként vagy csoportosan lesznek elhelyezve, pl. egyenkénti elhelyezés esetén: 1x1. Bonyolultabb beépítés (csoportos) esetén kérje a vevőszolgálatunk segítségét!Példa a beépítő keret kiválasztásához:74cm széles 118cm magas ablakhoz, hőszigetelő csomagos, egyenkénti beépítéshez, tetőcserép fedéshez 5cm-nél kisebb profil esetén: 1db 74x118 EDR Rx (WD) 1x1 ZIE.
Letöltések:
- Roto tetőablak hivatalos árlista letöltés (pdf)

Roto tetőtéri ablakok és kiegészítők garanciája

A Roto név a minőség garanciája.

A minőségi anyagok, a jövőbemutató technológia és az ablakgyártásban eltöltött több tízéves tapasztalat garantálja vásárlóink számára a megfelelő biztonságot.

A mindenkor hatályos jogszabályok és rendeletek mellett 2009. 01. 01. után, a ROTO ELZETT Vasalatkereskedelmi Kft. által értékesített, bármely viszonteladótól Magyarország területén vásárolt Roto termékekre a következő garancia érvényes:

  1.) 15 év anyaggarancia a Roto tetőtéri ablakokra
 • külső biztonsági üveg törésére, jégkár által
 • a tetőtéri ablakba beépített vasalat törésére
 • műanyagból készült ablakok esetén a profil törésére


  2.) 5 év garancia az anyag-, konstrukciós-, és/vagy gyártási hibára
 • minden komplett Roto tetőtéri ablakra – melyek nem esnek az 1.) pont alá – és burkolókeretre
 • üvegtáblák közötti párásodásra
 • Roto Szolárrendszerekre, kivéve az elektromos és mozgó komponenseket.


  3.) 2 év garancia anyag-, konstrukció-, és/vagy gyártási hibára
 • a Roto kiegészítőkre (árnyékolók, redőnyök, távirányítók)
 • a Roto Szolárrendszer elektromos és mozgó komponenseire
 • a RotoTronic tetőtéri ablak elektromos és mozgó komponenseire


A garancia kezdete garancia a vásárlás időpontjával (napjával) kezdődik és az érvényesítéshez az eredeti számla szükséges.

A garancia korlátozása A 2. és 3. pontban vállalt kötelezettségek nem érvényesíthetők, amennyiben a hiba nem anyag-, konstrukció-, és/vagy gyártási hibára vezethető vissza, hanem szakszerűtlen használatra, helyi adottságokra, idegen behatásra, a beépítési, karbantartási és használati utasítás figyelmen kívül hagyására, szakszerűtlen vagy nem szokványos beltéri hőmérsékletre, nem eredeti Roto alkatrészek vagy kiegészítők használatára vagy természetes elhasználódásra (a garancia fenti kizárása érvényes akkor is, ha a mulasztásokat a Roto-n és a vásárlón kívüli harmadik személy követi el)

A garancia csak és kizárólag azokra a hiányosságokra vonatkozik, amelyek a garancia érvényességének kezdetétől léteztek. Minden más esetben a Roto egyedi elbírálás szerint dönt, hogy a meghibásodás orvoslását méltányosságból vagy díjazás ellenében elvégzi-e.
Továbbá kizárt az 1.), 2.) és 3.) pont szerinti garanciális kötelezettség érvényesítéséből azon meghibásodás vagy kár, amely hiányos karbantartás, szellőztetés hiánya, nem megfelelő ápolás vagy páralecsapódás következtében jön létre.
Az üvegtörés az 1.) pont szerinti körben esik a garancia hatálya alá.

Garanciális szolgáltatások a 2.) és 3.) pontban rögzítet anyag-, konstrukciós-, és/vagy gyártási hiba fellépése – és a Roto szerviz által a helyszínen felvett jegyzőkönyvben ilyen hibává minősítése – esetén a termék a Roto költségére a Roto szerviz részlege által kerül kijavításra.
Javítás helyett a Roto dönthet cserealkatrész szállításáról, adott esetben a szerviz részleg általi beépítéséről vagy cseréről, vagy a vásárlási ár visszatérítéséről.
A megfelelő cserealkatrész postázására különösen kisebb meghibásodások esetén kerül sor, melyet a vásárló maga is képes kijavítani.
A fentiek alapján a garanciális szolgáltatás egy ingyenes cserealkatrész elküldésére korlátozódik, azaz a szervizszolgáltatásokat nem tartalmazza (kiszállás, beépítés vagy csere). Amennyiben bizonyos terméke vagy alkatrészek már nincsenek a gyártási programban, a Roto jogosult utángyártott alkatrészt szállítani.

A garancia érvényesítése A garanciára vonatkozó igényt a garanciális esemény fellépését követő maximum 1 hónapon belül kell írásban a Roto részére bejelenteni:
Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. / Tetőablak üzletág,
9461 Lövő, Kossuth Lajos u. 25.
e-mail: garancia@roto-frank.com
fax: +36 99 511 688

A minőségből nem engedünk
Folytatás

Copyright © 2013 Bakony Fenster Kft